PMD staat voor plastic, metaal en drankverpakkingen. Gescheiden inzameling daarvan is voor veel mensen best nieuw en even wennen geblazen. Dat het wel eens mis gaat, merken de chauffeurs van Circulus-Berkel bij controles. In de oranje PMD-containers vinden ze regelmatig materiaal dat er beslist niet in mag.
Waar moet het naartoe als het geen PMD is?
Tuinstoelen, kapotte zwembadjes, vijver- of landbouwfolie, piepschuim, GFT, papier, hout, restafval, luiers of medisch materiaal. Het is allemaal géén PMD en hoort dus in een andere container. Of het moet als grof restafval naar het Recycle-plein.
Wat gebeurt bij afkeur?
Circulus-Berkel laat uw PMD afvoeren naar de verwerkingsfabriek in Rotterdam. Maar eerst vinden controles plaats. Blijkt het PMD-afval te veel vervuild? Dan wordt de partij afval afgekeurd. Zo’n afgekeurde partij moet dan alsnog als restafval afgevoerd. Dat is zonde. Zonde van het materiaal dat wel gerecycled had kunnen worden. Zonde van het extra werk. En zonde van de extra kosten die dat met zich meebrengt.
Wat mag wél in de PMD-container?
Weet u niet precies in welke container uw afval hoort?
- Gebruik dan de Afvalvrij-app met daarin de Wegwijzer. Toets het woord van uw afval in en de Wegwijzer geeft het juiste antwoord.
- Op de website van Circulus-Berkel vindt u een lijst van wat wel en niet bij PMD hoort.
Gooi uw PMD-afval alleen in de PMD-container. Bedankt voor uw medewerking!