Strijdend KCVO pakt verdiend punt tegen OBW

door | sep 30, 2024 | Nieuws

Op een zonovergoten sportpark de Egelbeek speelde KCVO zondagmiddag de tweede competitiewedstrijd tegen OBW uit Zevenaar dat vorig seizoen is gedegradeerd uit de tweede klasse. KCVO begon sterk aan de wedstrijd en was scherp in de duels. Met name middenvelders Randy Berenschot en Chiel Hagen speelden sterk en door de behendige spelers van OBW regelmatig de bal af te pakken zetten zij de aanvallers van KCVO aan het werk. Echter de pogingen van Sem Westra en Dani Bronsink troffen geen doel waardoor de verdediging van KCVO met de sterk keepende Rico Bronsink zeer alert moest blijven tegen de snelle aanvallers van OBW. Het was OBW dat in de 35e minuut op 25 meter van de goal van KCVO een vrije trap kreeg die met het hoofd werd terug gelegd waardoor een andere speler onhoudbaar kon inkoppen: 0-1. KCVO probeerde voor rust de gelijkmaker te scoren maar schoten van Chiel Hagen en Dahley Oortwijn troffen net geen doel.

In de tweede helft startte KCVO furieus en kreeg een vrije trap op 18 meter van de goal omdat een actie van Dani onreglementair werd afgestopt. Melvin Balk schoot de bal hard in en de rebound door Randy Berenschot kon ternauwernood door een verdediger tot corner worden verwerkt. KCVO bleef de aanval zoeken en in de 66e minuut kreeg Sem Westra aan de zijkant de bal aangespeeld. Met een uitstekende solo passeerde hij enkele verdedigers en met een hard schot in de korte hoek noteerde hij de 1-1- op het scorebord. Lang kon KCVO niet van de voorsprong genieten want met een steekbal in de 70e minuut werd een aanvaller vrij voor keeper Rico gezet: 1-2. KCVO legde zich niet bij deze achterstand neer en trok volop ten aanval. Met een aantal wissels werden de moegestreden Tom Tangelder, Dani Bronsink en Sem Westra vervangen door Sem Rozendal, Duncan Leerkes en Calvin Overmars. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd op Dahley Oortwijn een overtreding gemaakt en kreeg KCVO een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Melvin Balk wist hier wel raad mee en schoot onhoudbaar binnen waardoor de mannen van trainer Bardy Verhoef met een verdiend 2-2 gelijkspel van het veld stapten.

Volgende week zondag speelt KCVO de uitwedstrijd tegen FC Bergh in ’s Heerenberg, aanvang 14.00u.