Met het zalmtartaartje met limoen heb je een heerlijk fris begin van het diner. Als je kleinere porties serveert is dit een ideale amuse, dit kun je bijvoorbeeld ook heel goed op een amuselepel serveren. Voor het serveren van het zalmtartaartje kun je creatief zijn en zo rond de feestdagen in plaats van een ring ook kerstfiguurtjes als kerstboompjes of sterren etc. gebruiken (neem bijvoorbeeld koekjesstekers).
Dit recept is voor 2 personen maar als je meer eters hebt verander dan het aantal personen en het recept wordt aangepast.
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 300 gram gerookte zalm
- 20 gram bieslook fijn gesneden
- 10 gram peterselie fijn gesneden
- 4 eetlepels Creme fraiche
- 1 theelepel geraspte limoenschil
- 1 1/2 theelepel geraspte mierikswortel
- 15 ml Olijfolie
- 10 ml limoensap
- extra bieslook en peterselie voor de garnering
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de gerookte zalm in blokjes.
- Snijd de bieslook en peterselie fijn
- Meng de blokjes zalm met de kruiden. Voeg de olijfolie, limoensap en de helft van de limoenschil hierbij. Breng dit op smaak met peper en zout, en meng dit goed door.
- Maak van de overige ingrediënten een lekker fris sausje
- Klop de crème fraîche los en meng dit met zout, peper, de overgebleven limoenschil en de mierikswortel.
- Maak de borden mooi op, bijvoorbeeld door ringen te gebruiken.
Deel dit Recept