Laat de so-oen wellen in heet water; giet vervolgens het water af en knip de sliertjes eventueel kleiner.
Was de taugé en rasp de worteltjes fijn.
Was en snijd de kool héél fijn
Het gehakt rul bakken in eigen vet, voeg de eieren toe en roer het gehakt tot kruim.
Voeg de kool en de worteltjes toe en roer dit goed om.
Voeg dan de taugé, de kruiden en de smaakstoffen toe (behalve de maggi)
Laat het geheel even pruttelen totdat de kool iets zacht is geworden en voeg dan de so-oen en de maggi toe. Roer goed door.
Laat het geheel uitlekken in een vergiet of zeef, maar vang het vocht op.
Giet dit vervolgens weer over de de groente en laat weer goed uitlekken.
Haal de diepvriesvellen van elkaar los, en snijd 1 vel doormidden.
Leg een vel neer en in het midden het doorgesneden vel. (Bij eigen gemaakte vellen is 1 vel voldoende) (o.a verkrijgbaar bij Albert Heijn)
Leg er een beetje vulling op, vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia op. Smeer het laatste stukje in met wat losgeklopt ei en vouw ze goed dicht.
Frituur de loempia’s in slaolie en laat ze staande uitlekken in een vergiet.
Serveer met een zoete of pikante chilisaus.
De loempia’s kunnen goed worden ingevroren. Tip!! los naast elkaar op een bord of snijplank invriezen en dan bij elkaar een in diepvriesbak of zak doen