Turkse stoofpot
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 800 gram Rundvlees
- 1 kopje Olijfolie
- 2 teentjes Knoflook uitgeperst
- 1 theelepel zout
- 1 spaanse peper zonder zaadjes
- 1 eetlepel marjolein
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 gesnipperde uien
- 6-8 tomaten
- 2.5 dl vleesbouillon
- 1 takje basilicum
- zout en peper
- 1 eetlepel gehakte peterselie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Vlees in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper.
- Olijfolie in een kom doen en de uitgeperste teentjes knoflook, de fijngesneden Spaanse peper, de eetlepel marjolein, de theelepel komijn en de geraspte citroenschil en ook de theelepel zout goed door elkaar roeren.
- Vlees toevoegen aan de marinade en minimaal 1 nacht laten intrekken.
- Vlees voor gebruik laten uitlekken en marinade bewaren!
- Vlees in wat olie dicht schroeien en daarna de gesnipperde uit even mee bakken.
- De ontvelde tomaten die in blokjes gesneden zijn toevoegen en ook de marinade en de vleesbouillon. Takje basilicum er boven op en het vlees 80-90 minuten laten pruttelen met de deksel op de pan.
- Serveren met de gehakte peterselie en bv. Turks brood of rijst en een salade.
Deel dit Recept