Kuiltje maken in het meel en de olijfolie, gist en de 350 ml water er door roeren.
Kneed daarna het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een soepele bal.
Deze op een lauwwarme plaats afgedekt 1 tot 1.5 uur laten rijzen.
Druk het deeg in en laat het 10 minuten weer rusten.
Maak 2 porties van het deeg en rol elk deel uit tot een doorsnee van ongeveer 18 cm bij een dikte van 2,5 cm.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Broden op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen en afgedekt weer 30-45 minuten laten rijzen.
Eierdooier los kloppen met 2 eetlepels water en de broden hiermee bestrijken. Prik met een satéprikker diverse gaatjes in het brood.
Strooi de sesamzaadjes over het broden.
Afbakken in de oven in ongeveer 30 minuten. (Brood moet hol klinken)
Af laten koelen op een rooster.