Snij de kapjes van de spruitjes en snij de spruitjes doormidden
Zet met water en eventueel zout de aardappelen op en kook ze in 20 minuten gaar.
Doe de spruitjes in een pan, giet het kokende water er overheen en laat 8 minuten koken, totdat de spruitjes beetgaar zijn.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken.
Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Zet de oven aan op 175 graden
Bak de ui, knoflook en spekjes drie minuten in een wok
Wok de champignons nog even mee en giet de spruitjes af
Bak ook de spruitjes even mee, strooi er flink wat paprikapoeder, een beetje nootmuskaat en peper naar smaak bij
Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelpuree
Roer de creme fraiche door het spruiten mengsel en voeg dit mengsel toe boven op de aardappelpuree.
Strooi de geraspte kaas er overheen en zet de schaal 15 minuten in de oven.