Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 750/1000 gram Spruitjes
- 1 Ui fijn gesneden
- 150 gram Spekjes
- 125 gram Champignons in blokjes
- 1 a 2 teentjes Knoflook fijngesneden
- 125 ml Creme fraiche
- Paprikapoeder
- Nootmuskaat
- Peper,
- 100 gram Geraspte Kaas
- 1 kilo Stamppotaardappelen
- 150 ml Melk
- 30 mg Boter
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Vul de waterkoker met water en zet aan
- Snij de kapjes van de spruitjes en snij de spruitjes doormidden
- Zet met water en eventueel zout de aardappelen op en kook ze in 20 minuten gaar.
- Doe de spruitjes in een pan, giet het kokende water er overheen en laat 8 minuten koken, totdat de spruitjes beetgaar zijn.
- Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken.
- Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
- Zet de oven aan op 175 graden
- Bak de ui, knoflook en spekjes drie minuten in een wok
- Wok de champignons nog even mee en giet de spruitjes af
- Bak ook de spruitjes even mee, strooi er flink wat paprikapoeder, een beetje nootmuskaat en peper naar smaak bij
- Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelpuree
- Roer de creme fraiche door het spruiten mengsel en voeg dit mengsel toe boven op de aardappelpuree.
- Strooi de geraspte kaas er overheen en zet de schaal 15 minuten in de oven.
Deel dit Recept