Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 gram Rundergehakt
- 500 gram Sperziebonen
- 250 gram Champignons
- 2 Uien in ringen
- 1 Groene paprika in blokjes
- 1 punt Brie
- 1 zakje Geraspte Kaas
- 450 gram Aardappelschijfjes
- 1 Bouillonblokje verkruimeld
- 2 teentjes Knoflook uitgeperst
- Zout, peper en wat paprikapoeder
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Oven op 200 graden voorverwarmen Ovenschaal invetten
- Dop de sperziebonen en kook ze net beetgaar. Snij ondertussen de uien in ringen en de champignons in plakjes
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij deze in blokjes en ook de Brie in dunne plakjes.
- Bak het gehakt rul met wat zout, peper, paprikapoeder en de uitgeperste teentjes knoflook.
- Voeg de blokjes paprika toe en verkruimel het bouillonblokje. Fruit in een andere koekenpan in een scheutje olijfolie de gesneden uien en de champignons lichtbruin aan.
- Giet de boontjes af. In de ingevette ovenschaal nu laagjes maken te beginnen met de helft van het rul gebakken gehaktmengsel.
- Vervolgens de helft van de gefruite ui met champignons Dan de sperziebonen en daarna weer de uien met champignons en het gehakt.
- Dek de lasagne af met de plakjes brie en daarbovenop de aardappelschijfjes. Als laatste wat geraspte kaas over de aardappelschijfjes. Een minuutje of 20 in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Deel dit Recept