Porties |
16
|
Ingrediënten
- 250 gram Havermout
- 500 gram Zelfrijzendbakmeel
- 500 gram Bruine basterdsuiker
- 400 gram gesmolten boter
- 1 theelepeltje zout
- 1500 gram Appels Goudreinetten of andere fris-zure appel
- 3 eetlepels Bruine basterdsuiker Voor door de vulling
- 75 gram Walnoten gehakt
- 50 gram Havermout Voor door de vulling
- 1 eetlepel kaneel Voor de vulling
- citroensap Om over de appelblokjes te sprenkelen.
- Bakpapier
- Bakplaat
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 graden
- Bedek de bakplaat met een stuk bakpapier. Smelt ondertussen zachtjes de boter in een steelpan.
- Appels schillen en klokhuis verwijderen. Appels in blokjes snijden. Deze in een kom doen en wat citroesap erover sprenkelen. mengen met de 3 eetlepels bruine basterdsuiker en de 50 gram havermout.
- Walnoten grof hakken en ook door het appelmengsel roeren.
- n een kom, het bakmeel, havermout, bruine suiker zout en de gesmolten boter goed door elkaar roeren met een pollepel.
- Deegkruimels op bakblik verdelen en aandrukken met de bollekant van een lepel tot de bodem overal even dik is.
- Appelmengsel erop verdelen en ook wat glad strijken en iets aandrukken. Taart afbakken in het midden van de oven ongeveer 1 uur op 175 graden. Lekker met slagroom.
Deel dit Recept