Pittige visbouillon met zalmspies
Maaltijd
Voorgerechten
Porties
4
personen
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
eetlepel
Olie
1
takje
Vers citroengras (sereh) 5 cm
of 1 theelepel serehpoeder
1
takje
Verse gember 2 cm
of 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
2
Visbouilliontabletten
1
eetlepel
(Thaise) vissaus
4
Lente-/bosuitjes in dunne ringetjes
1
bosje
Kervel
100
gram
Gram gerookte zalm in plakjes
4
Houten of metalen spiezen
Instructies
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de citroengras en gember op lage stand zachtjes tot ze gaan geuren.
Giet hier 1 liter kokend water op en voeg de bouillontabletten toe. Laat de bouillon op middelhoge stand 10 minuten trekken.
Breng op smaak met vissaus
Voeg de bosui toe en draai de warmtebron uit
Giet de hete bouillon in kommen en knip er wat kervel boven.
Rijg de plakjes zalm aan de spiesen en leg op elke kom een spies. Doop de zalm even in de soep.