Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 eetlepel Olie
- 1 takje Vers citroengras (sereh) 5 cm
- of 1 theelepel serehpoeder
- 1 takje Verse gember 2 cm
- of 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 2 Visbouilliontabletten
- 1 eetlepel (Thaise) vissaus
- 4 Lente-/bosuitjes in dunne ringetjes
- 1 bosje Kervel
- 100 gram Gram gerookte zalm in plakjes
- 4 Houten of metalen spiezen
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de olie in een soeppan en fruit de citroengras en gember op lage stand zachtjes tot ze gaan geuren.
- Giet hier 1 liter kokend water op en voeg de bouillontabletten toe. Laat de bouillon op middelhoge stand 10 minuten trekken.
- Breng op smaak met vissaus
- Voeg de bosui toe en draai de warmtebron uit
- Giet de hete bouillon in kommen en knip er wat kervel boven.
- Rijg de plakjes zalm aan de spiesen en leg op elke kom een spies. Doop de zalm even in de soep.
Deel dit Recept