Oliebollen met droge gist
Maaltijd
Gebak en Koek
Ingrediƫnten
500
gram
Tarwebloem
350
ml
handwarm water
150
ml
Bier
10
gram
zout
20
gram
suiker
5
gram
kaneel
2 a 3
druppels
citroensap
2
zakjes
Droge gist
350
gram mix
Rozijnen, Krenten en Appel
Zet de rozijnen en de krenten in warme rum te week. Voeg later de stukjes appel toe.
Ongeveer 3/4
liter
zonnebloemolie
Instructies
Bloem met zout boven een kom zeven
Voeg suiker, kaneel en gist toe en meng dit alles goed door elkaar.
MIx met de mixer het bier en water en de druppels citroensap er door.
Met een pollepel de uitgelekte rozijnen/krenten/appel door het beslag spatelen
met een vochtige theedoek afdekken en op een tochtvrije en warme plaats 1 uur laten rijzen.
Zonnebloemolie verwarmen tot zo’n 180 graden en met twee lepels of een ijslepel bolletjes beslag in de olie doen.
De bollen draaien vaak van zelf om en anders even helpen.
Uit laten lekken in een vergiet met keukenrol.