Het ultieme recept gekregen van de Sint van de echte Spaanse pepernoten
Maaltijd
Gebak en Koek
Keuken
Spaans
Porties
70
stuks
Porties
70
stuks
Ingrediënten
250
gram
Zelfrijzendbakmeel
125
gram
Bruine basterdsuiker
4
theelepels
Speculaas/koek kruiden
mespunt
mespunt zout
100
gram
Koude harde boter
6
eetlepels
Melk
Bakpapier
Instructies
Roer de droge ingrediënten ( Zelfrijzend bakmeel, mespunt zout, bruine basterdsuiker en de speculaas/koekkruiden door elkaar
Oven voorverwarmen op 175 graden
Bakblik bekleden met bakpapier.
Voeg bij de droge ingrediënten de 100 gram koude boter en de 6 eetlepels melk.
Kneed dit geheel tot een bal!
Maak vervolgens kleine balletjes ter grote van een knikker en leg die op de bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Ongeveer 25 minuten in de oven en je eerste (ECHTE) pepernoten zijn klaar!