Na het “ontbijtrecept”Kerststol, nu iets lekkers bij de koffie of als dessert!
Heerlijk Fudgetaart, met of zonder noten. Uitproberen maar!
In springvorm of vierkant bakblik.
Pistachnootjes en gehakte noten naar smaak toevoegen.
Ook alleen wat zeezout toevoegen is verrukkelijk.
Uit proberen maar!
Bij de koffie of als dessert met een bolletje witte roomijs en een dot slagroom.
Succes!
Porties |
|
Ingrediënten
- 1 pak Bastognekoeken verkruimeld
- 125 gram ongezouten roomboter voor koekbodem
- 30 gram ongezouten roomboter voor de fudge
- 350 gram pure chocolade minstens 70% cacao
- 1 blikje gecondenseerde melk Friesche vlag of eigen merk supermarkt
- o snufje zout
- en/of 150 gram pistache noten grof gehakt
- en/of 150 gram hazelnoten grof gehakt
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verkruimel de bastognekoeken in een foodprocessor of met een deegroller en bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de vorm wat in met boter.
- 2. Smelt 125 gram roomboter in een steelpannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Schep goed om tot alle koekkruimels voorzien zijn van een laagje boter.
- 3. Stort de bodemmix in de springvorm en druk het geheel goed aan met je handen of de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
- 4. Ondertussen maak je de chocoladefudge. Smelt hiervoor 30 gram roomboter met de chocolade, de gecondenseerde melk en een snufje zout in een pannetje. Blijf roeren tot alle ingrediënten gesmolten zijn. Voeg daarna e.v de pistachnootjes of gehakte hazelnoten toe en roer goed door.
- 5. Stort de fudgevulling in de springvorm strijk de bovenkant wat glad met de bolle kant van een lepel en laat de taart minimaal 2 à 3 uur in de koelkast opstijven.
- Bij een vierkant bakblik: snijdt de taart in blokken en bij gebruik van een springvorm in kleine punten. Garneren hoeft niet maar kan naar wens wel met een toef slagroom en ook als dessert met een bolletje ijs.
Deel dit Recept