Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
- 2 flinke uien gesnipperd
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 250 gram champignons in vieren gesneden
- 20 gram boter/ of olijfolie
- 500 gram Zuurkool
- 150 gram magere spekblokjes
- 500 gram Rundergehakt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel ketoembar
- 1 Klein blikje tomatenpuree
- 3 Eieren
- Klein bekertje zure room
- Peper/zout
- springvorm
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Vet de springvorm in en bekleed deze met bladerdeeg. Houd een paar plakjes van het bladerdeeg over en snij deze in reepjes om later de taart ermee te garneren.
- Verhit de boter, fruit de gesneden ui voeg de uitgeperste knoflook toe.
- Voeg daarna de champignons en de uitgeknepen zuurkool toe.
- Oven voor verwarmen op 175 graden
- In een andere pan het gehakt rul bakken samen met wat zout, peper, de kerriepoeder, ketoembar en het blikje tomatenpuree.
- Daarna alles in één pan samenvoegen en even wat af laten koelen.
- Doe de eieren en de zure room in een kom en klop dit samen los.
- Schenk dit bij het zuurkoolmengsel en schep alles goed door elkaar.
- Verdeel de zuurkool in de springvorm en garneer met de reepjes bladerdeeg.
- Taart midden in de oven en in circa 50 minuten afbakken.
Deel dit Recept