Chocolade speculoos taart
Maaltijd
Gebak en Koek
Porties
12
Porties
12
Ingrediƫnten
75
gram
gesmolten boter
5
Eieren
300
gram
pure chocolade
250
gram
Speculooskoekjes
chocolade schilfers
Instructies
Bekleed een springvorm met bakpapier
Smelt de boter in een steelpannetje op lage stand.
Verkruimel de koekjes tot ze heel erg fijn zijn (met bijvoorbeeld een keukenmachine of vijzel).
Giet er de gesmolten boter erover en meng goed door elkaar
Daarna de bodem van de springvorm bekleden met de speculoosmassa. Druk goed aan.
Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen
Splits de eieren
Klop de eiwitten heel stijf met een mixer.
Roer de eidooiers goed door de chocolade, de chocolade wordt wat dikker
Meng de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door de chocolade tot je chocolademousse hebt. (Luchtig doorscheppen)
Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers. Laat een poosje opstijven in de koelkast.
Verwijder de rand van de springvorm en serveer.