Porties |
|
Ingrediënten
- 75 gram gesmolten boter
- 5 Eieren
- 300 gram pure chocolade
- 250 gram Speculooskoekjes
- chocolade schilfers
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bekleed een springvorm met bakpapier
- Smelt de boter in een steelpannetje op lage stand.
- Verkruimel de koekjes tot ze heel erg fijn zijn (met bijvoorbeeld een keukenmachine of vijzel).
- Giet er de gesmolten boter erover en meng goed door elkaar
- Daarna de bodem van de springvorm bekleden met de speculoosmassa. Druk goed aan.
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen
- Splits de eieren
- Klop de eiwitten heel stijf met een mixer.
- Roer de eidooiers goed door de chocolade, de chocolade wordt wat dikker
- Meng de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door de chocolade tot je chocolademousse hebt. (Luchtig doorscheppen)
- Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers. Laat een poosje opstijven in de koelkast.
- Verwijder de rand van de springvorm en serveer.
Deel dit Recept