Beef Wellington
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan, laat deze goed heet worden.
  2. Leg de biefstuk/ossenhaas in de koekenpan en bak dit kort op hoog vuur aan alle kanten lichtbruin.
  3. Haal het vlees uit de pan en bestrijk het vlees aan alle kanten met de mosterd. Zet het vlees daarna even in de koelkast.
  4. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en maal ze fijn in een keukenmachine of doe dit met een staafmixer in een kom.
  5. Rooster het champignonmengsel een paar minuten in een koekenpan zonder vet.
  6. Rol een flink stuk huishoudfolie uit op je keukenblad, scheur nog niet af.
  7. Maak twee rijen van 4 plakken Serrano ham en laat deze elkaar overlappen. Leg deze op het huishoudfolie, zodat dat het vlees straks mooi in het midden past.
  8. Bedek het midden van de ham met het warme champignonmengsel, en leg de biefstuk/ossenhaas er bovenop.
  9. Rol met behulp van het huishoudfolie de ham en champignons om het vlees heen. Zorg ervoor dat je dit zo strak mogelijk doet.
  10. Leg het pakketje even in de koelkast, terwijl je de plakken bladerdeeg laat ontdooien.
  11. Vervarm de oven voor op 200 graden.
  12. Maak van twee banen van drie vellen bladerdeeg . Rol er eventueel een paar keer overheen met een deegroller, zodat je een geheel krijgt.
  13. Haal de biefstuk/ossenhaas uit de folie en leg in het midden van het bladerdeeg.
  14. Vouw het bladerdeeg nu heel strak om de biefstuk/ossenhaas heen, zorg dat alle kanten goed dicht zijn.
  15. Klop het ei los. Bestrijk met een kwastje het bladerdeeg met het ei voor een mooi, bruin korstje.
  16. Bak je beef Wellington in 25-35 minuten goudbruin in de oven. Ga je voor de 25 minuten, dan zal het vlees medium rare zijn, richting de 35 minuten voor well done.
  17. Haal de beef Wellington uit de oven en verdeel met een scherp mes de beef in 4 gelijke porties.
  18. .Heerlijke met haricot verts en gebakken aardappeltjes