Porties |
|
Ingrediënten
- 600 gram/ 1 stuk Ossenhaas/Biefstuk/Rosbief
- 250 gram Kastanjechampignons
- 8 plakken Serrano ham
- 6 plakjes Bladerdeeg uit de vriezer
- 1 eetlepel Mosterd
- 1 ei
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan, laat deze goed heet worden.
- Leg de biefstuk/ossenhaas in de koekenpan en bak dit kort op hoog vuur aan alle kanten lichtbruin.
- Haal het vlees uit de pan en bestrijk het vlees aan alle kanten met de mosterd. Zet het vlees daarna even in de koelkast.
- Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en maal ze fijn in een keukenmachine of doe dit met een staafmixer in een kom.
- Rooster het champignonmengsel een paar minuten in een koekenpan zonder vet.
- Rol een flink stuk huishoudfolie uit op je keukenblad, scheur nog niet af.
- Maak twee rijen van 4 plakken Serrano ham en laat deze elkaar overlappen. Leg deze op het huishoudfolie, zodat dat het vlees straks mooi in het midden past.
- Bedek het midden van de ham met het warme champignonmengsel, en leg de biefstuk/ossenhaas er bovenop.
- Rol met behulp van het huishoudfolie de ham en champignons om het vlees heen. Zorg ervoor dat je dit zo strak mogelijk doet.
- Leg het pakketje even in de koelkast, terwijl je de plakken bladerdeeg laat ontdooien.
- Vervarm de oven voor op 200 graden.
- Maak van twee banen van drie vellen bladerdeeg . Rol er eventueel een paar keer overheen met een deegroller, zodat je een geheel krijgt.
- Haal de biefstuk/ossenhaas uit de folie en leg in het midden van het bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg nu heel strak om de biefstuk/ossenhaas heen, zorg dat alle kanten goed dicht zijn.
- Klop het ei los. Bestrijk met een kwastje het bladerdeeg met het ei voor een mooi, bruin korstje.
- Bak je beef Wellington in 25-35 minuten goudbruin in de oven. Ga je voor de 25 minuten, dan zal het vlees medium rare zijn, richting de 35 minuten voor well done.
- Haal de beef Wellington uit de oven en verdeel met een scherp mes de beef in 4 gelijke porties.
- .Heerlijke met haricot verts en gebakken aardappeltjes
Deel dit Recept