
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 stuk Brie Le Rustique
- 2 grote Aubergines
- 6 plakken Serrano ou Bayonne ham
- 4 takjes Verse Rozemarijn
- Olijfolie
- zout
- 1 Grillpan
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Snij de aubergines in de lengte in dikke plakken. Bestrooi ze aan beide kanten met wat zout en laat ze 30 min uitzweten in een vergiet.
- Verhit een grillpan. Dep de plakken aubergine met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olijfolie. Rooster ze op een hoog vuur in de pan.
- Snij de brie in 12 plakjes. Trek van de takjes rozemarijn de onderste blaadjes af zodat je een stukje kale stengel hebt.
- Leg op elke plak aubergine een half sneetje ham en een plakje brie en rol op. Zet het rolletje vast door er een takje rozemarijn in te prikken.
- Dien meteen op!
- Tip: je kunt de aubergines ook vooraf grillen, de rolletjes klaarmaken en nadien 3 min opwarmen in de oven.
Deel dit Recept