Rasp de tomaten met een keukenrasp in een kom
of doe de tomaten in een blender en vermaal ze tot sausdikte.
Rasp de ui(en) ook boven de kom bij de tomaten of doe de uien bij de tomaten in de blender en ook de uien moeten vloeibaar zijn.
Ontvel de verse worst en snijd deze in kleine stukjes.
Doe in een hapjespan een scheutje olijfolie en braadt daarin de stukjes worst zo veel mogelijk los en bruin.
Bak de fijn gesneden knoflook even mee.
Giet vervolgens de tomaten/ui saus bij het vlees en dit op een zacht vuur laten pruttelen. Wel af en toe roeren tot het meeste vocht verdampt is.
Kook ondertussen in royaal water de penne beetgaar. Giet dit af en laat even uitlekken.
Voeg als het meeste vocht is verdampt bij het vlees de penne toe en roer alles goed door elkaar. Laat nog 2 minuutjes op het lage vuur staan
met af en toe te roeren.
Heerlijk met geraspte kaas en een groene salade met blauwe druif, walnoot en Roquefort met cesar-dressing.