Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 pak (ca 400 gram) Rijst (droog kokend) afgekoeld
- 1 grote Ui fijn gesneden
- 2 blikjes Tonijn op water
- 250 gram Hamblokjes
- 8 a 10 stuks Eieren hard gekookt fijn gesneden
- 1 1/2 pot Augurken in blokjes
- 300 gram Geraspte Kaas
- Snufje zout en peper
- Mayonaise naar smaak toevoegen
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Kook de rijst via de gebruiksaanwijzing, giet het af en laat het door af en toe met een vork los te roeren, goed afkoelen.
- Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
- Ham in blokjes snijden en of koop een zakje voorgesneden hamblokjes. En ook de augurken in blokjes snijden.
- Ui fijn snijden en ook de afgekoelde eieren.
- Blikjes Tonijn openen en uit laten lekken en de inhoud met een vork korrelig uit het blikje halen en bij de rijst doen.
- Voeg ui, ham, augurk, en het zakje geraspte kaas toe en schep alles er goed doorheen. Voeg e.v. nog wat zout en peper toe.
- Afmaken door er naar smaak mayonaise door te scheppen. de rijstsalade moet smeuig zijn. Alles even lekker koud laten worden.
- Dit recept met deze hoeveelheden is nu gebaseerd op zo'n 8 personen. Maar als bijgerecht kunnen er meer personen van eten!
Deel dit Recept