Op schitterende voetbalmiddag doen VIOS en SEH aan klantenbinding

door | okt 6, 2024 | Nieuws

Verslag: Mathijs Nicolai
Foto’s: Bertus v/d Oosterkamp

Teletekstsupporters zullen in de einduitslag van het duel tussen VIOS en SEH (5 – 2) een simpele overwinning voor de gastheren hebben gezien. Getuigen kunnen verslag doen van een sportief voetbalgevecht waarin de withemden uit Heerde VIOS tot het uiterste weten te drijven en er door beide ploegen fabuleuze doelpunten worden gemaakt.

De omstandigheden bij aankomst op sportpark De Kouwenaar zullen de heren voetballers ongetwijfeld moraal hebben gegeven: een felle herfstzon aan de hemel, een mooi toeschouwersaantal en een lonkende grasmat. Ondanks een tiental blessuregevallen lukt het VIOS-trainer Thomas Prins om met dezelfde tien veldspelers als in eerdere competitiewedstrijden aan de aftrap te verschijnen. Hoofdtrainer Jordy Vakkert van SEH heeft flink moeten puzzelen en stuurt een op verschillende posities gewijzigd elftal de wei in.

Het is niet onlogisch dat de openingsfase voor VIOS is. De mannen van Prins grijpen die van Vakkert bij de strot en stichten al snel gevaar voor het vijandelijke doel. Na zeven minuten krijgt Levi Tuasela de gelegenheid om vanuit een rebound het doel van SEH onder vuur te nemen. Zijn inzet treft de paal waardoor de Heerdenaren aan een vroege achterstand ontsnappen.

Doorglijden van Jochem Tellegen op de enkels van VIOS-verdediger Jesse Perdon markeert een kantelpunt in het eerste bedrijf. SEH begint zich ook op vijandig terrein te melden en gaat wat fysieker spelen, zonder dat dit direct tot kansen leidt. Halverwege de eerste helft wordt Levi Tuasela door de lucht aangespeeld. Tuasela neemt de bal met de borst bekwaam mee de 16 in en rondt te midden van een woud van verdedigers af: 1 – 0. De langs de zijlijn likkebaardende toeschouwers weten dan nog niet dat dit de eerste in een reeks schitterende doelpunten zal blijken te zijn.

In het vervolg blijft VIOS het betere van het spel hebben, maar komt niet tot grote kansen. Schoten van afstand missen kracht of richting en voorzetten komen niet aan op de plaats van bestemming. De schrik slaat de bezoekers even om het hart als Cedric Bultman met een hoog been een lange bal van SEH wil verwerken en daarbij in botsing komt het hoofd van eerdergenoemde Jochem Tellegen. De fysieke schade valt gelukkig mee en de leidsman houdt de kaarten op zak. Op slag van rust verdubbelt VIOS de voorsprong. Mehmet Ali Akalin weet een voorzet van de uitblinkende Lennon van der Linde in eerste instantie niet tot doelpunt te promoveren, maar weet de bal wel weer in te brengen en stelt Sem Oerlemans zo in staat om in de kluts te scoren.

Na de thee maakt SEH met een bekwaam doelpunt van Mathijs Logtenberg vliegensvlug een einde aan de Vaassense illusies: de wedstrijd is nog lang niet gespeeld. In die fase maken de Heerdenaren de dienst uit in Vaassen en moeten de mannen van Prins achter die van Vakkert aan. Sven van Egteren ramt in de vierde minuut na rust de bal vanaf twintig meter ongenadig hard in de kruising en tekent zo op fabelachtige wijze voor de gelijkmaker: 2 – 2.

VIOS moet alle zeilen bijzetten om de dadendrang van SEH in toom te houden en slaagt daar maar moeilijk in. Als Sem Oerlemans uit een hoekschop van Kristiaan Bax binnen knikt heeft VIOS weer een voorsprong. Het spel blijft op-en-neer golfen en aan Vaassense zijde is men er allerminst gerust op, met name doordat de buitenspelers van SEH hun directe tegenstanders bij vlagen tureluurs draaien. Een afgeslagen bal die op de deklat uiteenspat zal na een uur spelen het laatste Heerder wapenfeit blijken te zijn.

Met zijn rechter draait Jasper Verstraten een kwartier voor tijd SEH definitief de nek om. Als de aanvallers van VIOS de bal in het strafschopgebied niet op doel krijgen belandt de bal voor de voeten van Verstraten. De nestor heeft dan al gezien dat doelman Ties van Leeuwen te ver voor zijn doel staat en stift de bal op schitterende wijze in het doel van SEH: 4 – 2. In de slotfase is SEH niet meer bij machte om VIOS pijn te doen en is het grote moeten bij de thuisploeg wel voorbij. Levi Tuasela perst er vijf minuten voor tijd nog een geweldige sprint uit om zijn directe tegenstander te verschalken en invaller Jordi Biesterbos de eindstand te laten bepalen.

Met een nog altijd perfecte score blijft VIOS meedraaien in de top van de derde klasse M. In de rest van de oktobermaand wachten louter uitwedstrijden om die positie te bestendigen. Volgende week treft de ploeg van Prins SV Twello. Aan de Zuiderlaan wordt om 14:00 afgetrapt.