Tijdens de Week van het Geld van 25 tot en met 29 maart 2019, krijgen de leerlingen van vijf basisscholen in de gemeente Epe les over geld. De kinderen leren tijdens deze lessen hoe ze met geld om moeten gaan en dat zij niet meer moeten uitgeven dan ze hebben.
Gemiddeld zitten in iedere Nederlandse basisschoolklas 2 tot 3 kinderen die in armoede opgroeien. Daardoor lopen zij op verschillende terreinen achterstanden op en kunnen zij niet altijd meedoen met andere kinderen. In Epe groeien momenteel zo’n 365 kinderen op in een huishouden dat leeft op of onder het sociaal minimum.
De lessen worden dit jaar op de volgende scholen gegeven: Gildeschool, Nieuwe Wisselse School, Jenaplan, K. Norelschool en de Gerardus Majella. Bankmedewerkers verzorgen de lessen. De lessen over geld zijn een initiatief van de Moedige Dialoog, een Eper netwerk van mensen uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en van de gemeente Epe. Dit netwerk zet zich in om armoede en schulden een halt toe te roepen. Dit sluit aan bij het beleid van de gemeente Epe om aandacht te geven aan preventie ter voorkoming van schulden.