KCVO moet haar meerdere erkennen in DCS

door | okt 20, 2024 | Nieuws

KCVO ontving zondagmiddag weer een ploeg uit de Liemers. Ditmaal was het DCS uit Zevenaar die het KCVO knap lastig maakte. De gasten behoren dan ook duidelijk bij de titelfavorieten.

Het eerste gewin was voor de thuisclub maar Calvin Overmars’ schot was een makkie voor de keeper. In de elfde minuut deed zich een heel ongelukkige situatie voor. Na een schermutseling voor het KCVO-doel struikelde een van de voorwaartsen over een gevallen verdediger. De scheidsrechter beoordeelde dat als een overtreding met als gevolg een penalty voor de bezoekers. KCVO-doelman Rico Bronsink ranselde echter de zuiver ingeschoten pingel knap uit de onderhoek. In de tegenaanval had de thuisclub zomaar op voorsprong kunnen komen. Na een lange trap kwam Sem Westra vrij voor de keeper. Hij had drie mogelijkheden: langs of over de keeper schieten of breed afleggen. Hij had een lob in gedachten maar de bal was te laag en een prooi voor de sluitpost. DCS had het betere van het spel, liet zich niet onberoerd en kwam een paar keer gevaarlijk door. Steeds pareerde Rico Bronsink de hard ingeschoten pegels. Daarna was het KCVO dat het de gasten moeilijk maakte. Dahley Oortwijn kwam tweemaal in scoringspositie. De eerste keer schoot hij nog naast maar de tweede keer schoot hij bijna de doelman omver. Het leverde echter niets op.

Direct na rust kreeg KCVO de deksel op de kop. Een slecht weggewerkte bal viel voor de voeten van een middenvelder die de bal in het uiterste hoekje prikte (0-1). De gasten uit Zevenaar waren meer in balbezit en oogden ook gevaarlijker. Ze kregen dan ook een paar beste kansen maar die werden over en naast geschoten. Een kwartier voor tijd mocht Duncan Leerkes bij de thuisclub invallen en die had bijna succes na een cornerbal. Zijn inzet ging net naast. KCVO claimde een penalty toen Dahley Oortwijn in de zestien van achteren werd aangetikt maar de leidsman wuifde het voorval weg. Tobi Bosman kwam de geblesseerde Randy Berenschot vervangen. De hard werkende Melvin Balk kon zijn aanvallers steeds net niet in stelling brengen om de vijfmans verdediging te doorboren. De gasten waren trouwens meesters in het simuleren van blessures. KCVO gooide in de slotfase alles op de aanval. Sem Rozendal en Mitchell Brand mochten nog even proberen wat extra aanvallende impulsen te geven maar de tijd was te kort. Diep in blessuretijd werd een uitval van DCS omgezet in een 0-2 nederlaag.

Volgende week heeft KCVO een vrij weekend en over twee weken mag het weer de Liemers in als het op bezoek gaat bij DVV in Duiven.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Ivo Scheffel, Ramon Heukels, Tom Tangelder, Rick Beekman; Randy Berenschot, Melvin Balk, Chiel Hagen; Dahley Oortwijn, Calvin Overmars, Sem Westra. Invallers: Duncan Leerkes, Tobi Bosman, Mitchell Brand en Sem Rozendal.