Dramatisch begin voor KCVO

door | sep 23, 2024 | Nieuws, Sport

KCVO is het seizoen bijzonder slecht begonnen door vlakbij de grens een zevenklapper te incasseren. Tegen promovendus Gendringen keek het na twintig minuten al tegen een 3-0 achterstand aan.

In de negende minuut werd de KCVO-verdediging al verrast door een dieptepass. Een slimme aanvaller onttrok zich aan buitenspel en kwam vrij voor doelman Rico Bronsink, omspeelde deze en de eerste goal was een feit. Vier minuten later werd een speler van de thuisclub in de zestien onderuit gelopen en dat betekende een strafschop die feilloos werd binnen geschoten. Pas na ruim een kwartier werden de bezoekers een beetje gevaarlijk maar het was moeilijk om door de hechte defensie heen te komen. Gendringen werd nog verwoestender toen het via een afstandsschot van zo’n dertig meter de ver voor zijn doel staande KCVO-keeper compleet overviel. De thuisclub hanteerde veelvuldig de lange bal en de tegenstander had dan ook aan de snelle aanvallers de handen vol. Bij weer zo’n lange trap trok de buitenspeler de bal strak voor op de vrijstaande spits die de 4-0 liet aantekenen. Vlak voor rust werd KCVO nog wel een paar gevaarlijk maar de schoten van Dani Bronsink en Calvin Overmars werden door de sluitpost gepareerd.

In de tweede helft was het weer de thuisclub die de boventoon voerde. Eenmaal kwam het met drie aanvallers op Rico Bronsink af maar met hulp van Tom Tangelder wist hij verder onheil te voorkomen. Dat lukte niet toen de linkerspits zijn opponent uitspeelde en ook de doelman verschalkte. Chiel Hagen en Duncan Leerkes werden ingewisseld maar ook zij konden niet voorkomen dat Gendringen nog verder uitliep. Na slecht uitverdedigen werd een onderschepping koelbloedig afgestraft (6-0). De beide invallers probeerden met hun acties nog een eretreffer te forceren maar ook dat mocht niet lukken. Bij de thuisclub zat alles mee en het maakte zelfs in de slotminuut nog de zevende treffer. KCVO zwoegde naar het eind en zag de zestienjarige Tijn Scheffel nog even zijn debuut maken. Komende zondag om 14.00 uur mag KCVO proberen deze smadelijke nederlaag uit te wissen als het tegen OBW uit Zevenaar aantreedt.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Randy Berenschot, Stan Hagen, Tom Tangelder, Rick Beekman; Ramon Heukels, Melvin Balk, Dani Bronsink; Sem Rozendal, Calvin Overmars, Sem Westra. Invallers: Chiel Hagen, Duncan Leerkes en Tijn Scheffel.