Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 300 gram Penne
- 1 pot (320 ml) Semi-zongedroogde tomaatjes
- 2 grote Uien fijn gesneden
- 2 tenen Knoflook in plakjes
- 300 gram Boerenkool
- 350 gram Rookworst schuin gesneden in lange plakken
- 50 gram Padano
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking Bewaar wat kookvocht (1 soeplepel)
- Giet de tomaten af, vang de olie op en snijd de tomaten in reepjes
- Snijd de ui fijn en de knoflook in plakjes.
- Verhit 4 eetlepels van de tomatenolie in een wok.
- Bak de ui en knoflook 2 min. in de olie. Schep dan de boerenkool er in gedeelten door en laat de kool al omscheppend in 3-4 minuten slinken.
- Schep de tomaatreepjes en een volle soeplepel met kookvocht van de pasta door de boerenkool en laat het geheel in circa 10 minuten zachtjes gaar worden.
- Snijd de rookworst schuin in lange plakken en rooster deze in een grillpan of onder een hete ovengrill knapperig bruin.
- Roer de pasta door het boerenkoolmengsel.
- Warm het gerecht nog heel even door en roer er eventueel nog een scheutje olie van de tomaten door. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout
- Serveer de pasta met boerenkool in warme diepe borden en leg de plakken rookworst erop. Garneer met de kaaskrullen.
Deel dit Recept