Porties |
|
Ingrediënten
- 500 gram Tarwebloem
- 350 ml handwarm water
- 150 ml Bier
- 10 gram zout
- 20 gram suiker
- 5 gram kaneel
- 2 a 3 druppels citroensap
- 2 zakjes Droge gist
- 350 gram mix Rozijnen, Krenten en Appel
- Zet de rozijnen en de krenten in warme rum te week. Voeg later de stukjes appel toe.
- Ongeveer 3/4 liter zonnebloemolie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bloem met zout boven een kom zeven
- Voeg suiker, kaneel en gist toe en meng dit alles goed door elkaar.
- MIx met de mixer het bier en water en de druppels citroensap er door.
- Met een pollepel de uitgelekte rozijnen/krenten/appel door het beslag spatelen
- met een vochtige theedoek afdekken en op een tochtvrije en warme plaats 1 uur laten rijzen.
- Zonnebloemolie verwarmen tot zo'n 180 graden en met twee lepels of een ijslepel bolletjes beslag in de olie doen.
- De bollen draaien vaak van zelf om en anders even helpen.
- Uit laten lekken in een vergiet met keukenrol.
Deel dit Recept