De Rossumdaerpers opent seizoen met presentatie Prinsenpaar

door | okt 28, 2024 | Nieuws

Fotocredit: Jan Hagen

Zoals het hoort, presenteert CV De Rossumdaerpers uit Vaassen het nieuwe Prinsenpaar op de Elfde van de Elfde. De opening van een nieuw seizoen carnaval is maandag 11 november op traditionele wijze in de open lucht voor de Residentie Bar-Zaal De Ruif.

Het bekendmaken van de nieuwe Prins en Prinses gebeurt al vele jaren in de open lucht, omdat het grote aantal mensen dat dit moment wil bijwonen, niet meer in De Ruif past. Om de spanning er zo lang mogelijk in te houden, worden die avond de toekomstige leiders van het feest vermomd en met veel spektakel naar het dorp gebracht en blijft het tot de officiƫle ceremonie voor iedereen spannend wie de gelukkigen zijn.

De Rossumdaerpers luiden natuurlijk al sinds mensenheugenis het carnavalsseizoen in met een gezellige feestavond vol muziek. Die zal worden verzorgd door DJ Roy. Om alles op de juiste wijze te laten verlopen, begint het feest in De Ruif, maar vanaf drie kwartier voor de ceremonie is er ook muziek vanaf de podiumwagen op de Dorpsstraat met de splitsing met het Ter Heerdtspad. Het betekent dat de Dorpsstraat wordt afgesloten, zodat het nieuwe paar op een originele wijze, maar ook gepast naar buiten kan treden.

Voor Prins Remko I (van der Haar) en Prinses Ellen I (Betting-Bosgoed) komt op 11 november om elf minuten over elf een eind aan hun regeerperiode. Tijdens de officiĆ«le plechtigheden dragen zij de versierselen die horen bij hun functie over aan hun opvolgers. Na de officiĆ«le plichtplegingen die de ā€˜echteā€™ start van enkele prettig gestoorde maanden betekenen, bestaat uiteraard volop gelegenheid het nieuwe Prinsenpaar te feliciteren.

Vervolgens kan iedereen zich al vast verheugen op carnaval 2025 dat van zaterdag 1 maart tot en met dinsdag 4 maart wordt gehouden. Voor meer informatie kan iedereen terecht op www.rossumdaerpers.nl.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: