VIOS wint nu wel van v.v. Heerde en zit in de koker

door | okt 25, 2024 | Nieuws

Fotocredit en verslag: Thomas Nicolai

Terwijl de kruitdampen in Heerde na afgelopen zaterdag amper zijn opgetrokken staat er alweer een ontmoeting tussen v.v. Heerde en VIOS Vaassen op het programma. Waar het competitieduel uitdraaide op een doelpuntloos schaakspel valt er in de bekereditie meer te genieten. In een open wedstrijd drukt VIOS de krachtsverhouding nu wel in de score uit: 2 ā€“ 3.
Met de nodige zware benen in de selectie is het voor hoofdtrainers Prins en Van der Hoop puzzelen. Ten opzichte van het eerste treffen tussen beide derdeklassers zijn de elftallen elk op drie Ć  vier posities gewijzigd. Zo laat Prins kilometervreter Levi Tuasela op adem komen, keert Jesse Perdon terug in de basis en debuteert Luuk den Besten als rechter vleugelverdediger. Van der Hoop laat onder meer Daan Nijmeijer banken, waardoor de Heerder manschappen enigszins vleugellam ten tonele verschijnen. Wat niet is veranderd is de tactiek van v.v. Heerde: in een 1-5-3-2-formatie laat de ploeg het aanvallen in eerste instantie over aan VIOS en loert het op een snelle uitbraak. Uit zoā€™n uitbraak noteren we de eerste kans als uit een moeilijke hoek de kruising wordt getoucheerd en de ogenschijnlijk eenvoudige rebound richting mist. VIOS weet zich gewaarschuwd en Heerde kruipt langzaam uit zijn schulp.

Het eerste Vaassense wapenfeit ontstaat wanneer goalgetters Abel Tuasela en Kristiaan Bax in successie een afgeslagen voorzet op doel proberen te roeien. Laatstgenoemde ziet zijn poging weliswaar niet geblokt worden, maar constateert ook dat Vincent Mosterd met weinig moeite zijn doel schoon weet te houden. De jongste Tuasela is even later dichterbij als een beroerde uittrap van Mosterd via een oplettende Danny Machielsen voor zijn voeten komt en hij op de handen van de Heerder doelman vuurt. VIOS neemt na deze eerste speldenprikjes het initiatief in de wedstrijd steviger in handen. Een bekeken pass van Jasper Verstraten kan door Jaron Dijksterhuis in de loop meegenomen worden. Het lukt Dijksterhuis zijn directe tegenstanders op snelheid te kloppen en met zijn van ducttape aan elkaar hangende kicksen bekwaam af te ronden in de lange hoek. Zo valt er na 120 minuten voetbal eindelijk een doelpunt te vieren op sportpark Molenbeek.
Niet veel later is het weer raak als Kristiaan Bax aanlegt voor een vrije trap. Als alles en iedereen anticipeert op een inswinger bij de tweede paal en Bax dat bij lange na niet haalt, is Jesse Perdon alert en schuift hij in alle vrijheid zijn eerste in het shirt van VIOS binnen. De elf uit Vaassen ruiken dan bloed en jagen flink door op de elf Heerdenaren, waardoor er nog voor rust kansen voor Mathijs Meijer en Luuk den Besten te noteren zijn. Meijer (paal) en Den Besten (over) verzuimen echter de wedstijd te beslissen, waardoor v.v. Heerde kan gaan rusten met een overbrugbare achterstand. Na rust rolt de bal amper of het geluid van een bal op de paal schalt over het sportpark. Het is Kristiaan Bax die een schot op doel net iets te ver naar rechts stuurt en zo Heerde in leven houdt. Wanneer Dennis Bronsink na een uur spelen met een van richting veranderd schot voor de aansluitingstreffer tekent doet v.v. Heerde tegen de verhouding in plots weer mee. Lang duurt deze opleving echter niet. Wanneer de bal na een hoop gepingpong voor de voeten van Abel Tuasela belandt en hij gedecideerd de winnende tegen te touwen ramt, heeft VIOS Heerde over de knie.
In de slotfase gaat v.v. Heerde met vereende krachten op zoek naar de aansluitingstreffer. VIOS laat zich echter niet terugdringen waardoor het spel op en neer golft en het voor de spelers flink aanpoten is. Het slotakkoord is voor de Heerdenaren als Dennis Calkhoven op de valreep zijn status als topschutter waarmaakt. Zijn goal is echter slechts voor de statistieken en doet niets meer af aan het feit dat VIOS doorbekert en v.v. Heerde zich mag verheugen op een vrij weekend.

Doordat v.v. Heerde bereid is geweest het bekerduel te verplaatsen naar donderdagavond zijn beide ploegen komend weekend vrij. Op de eerste zaterdag van november rolt de bal weer in de derde klasse M. VIOS speelt dan thuis en trapt om 14:30 af tegen Be Quick Zutphen.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: