Ein Deutsches Requiem

door | okt 24, 2024 | Nieuws

Het Sweelinck Kamerkoor (Apeldoorn) zal op zaterdag 23 november het indrukwekkende ‘Ein Deutsches Requiem’ van Johannes Brahms uitvoeren in de Grote Kerk van Epe.
Dit muziekstuk is zeer toepasselijk bij het einde van het kerkelijk jaar. Ein Deutsches Requiem bevat Bijbelteksten over de eindigheid van het leven, troost bij sterven en de zaligheid van hen ‘die in de Heere sterven’. In tegenstelling tot de klassieke requiemmis uit de Rooms-katholieke traditie, is het geen bede voor het zielenheil van de overledene(n), maar een hooglied van troost en bemoediging.

Het stuk dat onder leiding van Marjon van der Linden ten gehore wordt gebracht is de ‘London Version’. Deze versie heeft Brahms gecomponeerd voor vierhandig vleugel. De vleugel wordt bespeeld door Wouter Bakker en Boudewijn Zwart . De solisten voor deze avond zijn Nanette Mans (sopraan) en Luka den Boer (bariton).

Het concert vangt aan om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via: www.sweelinck-kamerkoor.nl/contact. Voor volwassenen in de voorverkoop € 18,50, jeugd 13 t/m 18 jaar € 8,50, kinderen gratis. Aan de kerk voor volwassenen € 20,00, jeugd € 10,00, kinderen gratis.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: