Starterscollectief Veluwe gastvrij onthaald bij Ambassadeur Veldhuis Advies

door | okt 24, 2024 | Nieuws

Een netwerkavond met een interessant programma gisterenavond in het kantoor van Veldhuis Advies in Heerde. Evenals vorig jaar werden de deelnemers gastvrij ontvangen door deze Ambassadeur van de Stichting Starterscollectief Veluwe.

Ook wethouder Klaas Harink en economisch adviseur en bedrijfscontactfunctionaris Riëtte Bijsterbosch van de Gemeente Heerde, eveneens een enthousiaste Ambassadeur van het Starterscollectief, waren aanwezig. Wethouder Harink heette de startende ondernemers hartelijk welkom in zijn gemeente.

Wendy de Haan deelde namens het bestuur van het Starterscollectief Veluwe de vele nieuwtjes die er te melden waren, onder meer vanwege activiteiten in diverse gemeenten in het kader van de Dag van de Ondernemer.

Daarna stak Martijn Brands van wal met informatie over de Basisverzekering Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen (BAZ), die hoogstwaarschijnlijk vanaf 2027 verplicht wordt. Er kwamen veel vragen over de AOV naar voren, die Martijn zoveel mogelijk beantwoordde met de huidige kennis over het wetsvoorstel.

Veldhuis Advies benadrukt dat het verstandig is als zelfstandige op tijd een AOV te regelen. Het risico op arbeidsongeschiktheid is misschien niet zo groot, de impact ervan daarentegen wel.
Ook is het belangrijk de AOV te onderhouden en tijdig aan te passen bij wijziging van omstandigheden, om niet alsnog in problemen te raken.

Vervolgens nam schrijver en schrijfcoach Saskia van de Riet het stokje over. Haar BlogCafé biedt uitkomst als je het liefst blogartikelen wilt schrijven die mensen willen lezen, of schrijven nu wél of niet je ding is. Bloggen is een voortreffelijk middel om als ondernemer onder de aandacht te komen én blijven bij huidige en toekomstige klanten.

In de interactieve workshop van Saskia kregen de aanwezigen een bewezen recept voor bloggen en leerden ze een simpele schrijfwijze gebruiken. De starters ontdekten de schrijver in zichzelf, ervaarden hoe je soepel en authentiek schrijft en gingen beseffen hoe je altijd congruent schrijft.
Dat alles met minder MEST: minder Moeite, Energie, Stress en Tijd.

Tot slot was er voor de deelnemers tijd om, onder het genot van een hapje en een drankje, na te praten over alle opgedane informatie en elkaar te ontmoeten.
Weer een heel geslaagde netwerkbijeenkomst van het Starterscollectief Veluwe!

Ben je startende ondernemer? Sluit je gratis aan bij het Starterscollectief Veluwe door je op de website aan te melden voor de nieuwsbrief en noteer de volgende data alvast in je agenda:

Een klapper als afsluiting van de netwerkbijeenkomsten in 2024:
de op maandag 9 december a.s.

Op zaterdag 1 februari 2025 organiseert het Starterscollectief Veluwe de – & bij MFC Aperloo in ’t Harde.
Aanmelden kan al via de website! Volg onze berichtgeving voor meer achtergrond en informatie.

Bestuur en team van het Starterscollectief Veluwe kijken uit naar jou!

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: