KCVO na rust spoor bijster in ‘s-Heerenberg

door | okt 7, 2024 | Nieuws

Voor de derde maal op rij moest KCVO tegen een voor haar onbekende tegenstander aantreden. Dit keer heette de opponent FC Bergh, de vijf jaar oude fusieclub uit ’s-Heerenberg.

Op het fraaie sportpark kreeg KCVO een oorwassing die het in de rust niet zag aankomen. Er stond immers nog een brilstand op het scorebord en niets leek erop dat er geen punt te behalen viel. De gasten misten overigens wel de geblesseerden Stan Hagen en Dani Bronsink. De eerste twintig minuten waren weliswaar voor de thuisclub maar daarna was het Ramon Heukels die oprukte en de bal op het dak van het doel deed belanden. Vervolgens mondde een mooie aanval uit in een hoekschop en daaruit kon Chiel Hagen net niet genoeg kracht vinden voor een kopstoot. En een schot van Sem Westra smoorde in de verdediging. Laatstgenoemde had nog een paar goede acties in huis maar zijn voorzetten waren van mindere kwaliteit. Aan de andere kant moest Rico Bronsink al zijn keeperstalenten tonen bij een man tegen man situatie. Hij had vlak voor de rust de hulp nodig van Rick Beekman en Tom Tangelder.

FC Bergh ging fanatiek de tweede helft in en na een cornerbal werd de bal hard ingeschoten. Duncan Leerkes wilde zijn gezicht beschermen, stak zijn hand daarbij omhoog, en kreeg een penalty tegen. Deze werd zuiver binnen geschoten (1-0). KCVO probeerde de bakens te verzetten maar dat gebeurde zonder fantasie zodat FC Bergh de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Na een uur spelen werd hun strijdlust beloond met een tweede treffer via de vrijstaande linksbuiten. Nog bezig met de verwerking van deze domper stond het al 3-0 toen een steekpass ook doeltreffend afgerond werd. KCVO was het spoor in deze fase volledig bijster want in pakweg zes minuten kreeg het nog een goal om de oren toen een teruggelegde bal vrij kon worden ingeschoten (4-0). Het was een gelopen strijd waarin een aantal jonge spelers mocht proberen nog iets aan de stand te veranderen. Dat was teveel gevraagd voor Sem Rozendal, Ivo Scheffel en de 15-jarige Mitchell Brand en de 16-jarige Luuk Muijlaert, die met hun invalbeurt hun debuut maakten. Volgende week is er weer een nieuwe kans als KCVO om 14.00 uur thuis speelt tegen GSV’38.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Ramon Heukels, Duncan Leerkes, Tom Tangelder, Rick Beekman; Chiel Hagen, Melvin Balk, Randy Berenschot; Dahley Oortwijn, Calvin Overmars, Sem Westra. Invallers: Sem Rozendal, Mitchell Brand, Luuk Muijlaert en Ivo Scheffel.