Bronzen gemeentepenning voor Wereldwinkel Epe

door | sep 22, 2024 | Nieuws

Foto: eigenĀ 

Op zaterdag 21 september reikte burgemeester Tom Horn de bronzen gemeentepenning uit aan het bestuur en alle vrijwilligers van de Wereldwinkel Epe. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van de Wereldwinkel.

Dit jubileum zou in 2021 al gevierd worden, maar is vanwege de coronapandemie uitgesteld.
De burgemeester Horn verraste alle betrokkenen bij de Wereldwinkel met de gemeentepenning en overhandigde deze aan Paul Postma, voorzitter van het bestuur van de Wereldwinkel Epe.

Voor een eerlijkere wereld
Al meer dan 50 jaar draait de Wereldwinkel in Epe volledig op vrijwilligers. Zowel in de fairtrade cadeauwinkel, als achter de schermen in het bestuur. Allen dragen ze met enthousiasme, kennis en kunde een steentje bij aan een eerlijkere wereld. De Wereldwinkel heeft een stabiele plek ingenomen in de Eper samenleving. Van waaruit zij zich inzetten voor eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Dat doen ze niet alleen door de verkoop van producten, maar ook door betrokken te zijn bij goede doelen. Daarmee reikt hun inzet verder dan de grenzen van de gemeente Epe. Elk jaar schenken ze een deel van de winst aan waardevolle projecten, zoals het leveren van wasbaar maandverband in Afrika.

Bronzen gemeentepenning
Vanwege deze langdurige verdiensten heeft het college besloten om een bronzen gemeentepenning toe te kennen aan de Wereldwinkel Epe. Daarmee wil de gemeente waardering uitspreken voor deze jarenlange inzet. De vrijwilligers van de Wereldwinkel hebben zich niet alleen ingezet voor eerlijke handel, maar ook voor wereldwijde solidariteit en de bevordering van welzijn in ontwikkelingslanden.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: