Gemeente Epe wijzigt vanaf 1 januari 2025 afvalinzameling voor oud-papier, glas en BEST-tas  

door | sep 20, 2024 | Nieuws

Vanaf 1 januari 2025 wijzigt de gemeente Epe de inzameling voor oud-papier, glas en BEST-tas (boeken, elektronica, speelgoed en textiel). Nu wordt dit nog huis-aan-huis ingezameld door Circulus. Per 1 januari 2025 stopt deze wijze van inzamelen. Vanaf dan kunnen inwoners van de gemeente Epe gebruik maken van een blauwe mini-container en/of (ondergrondse) verzamelcontainers voor het inzamelen van oud-papier en van de (ondergrondse) glasbakken voor het inleveren van glas. Voor het ophalen van de BEST-tas kunnen inwoners een afspraak maken met Circulus. 

In de komende maanden neemt Circulus de inwoners van de gemeente Epe stap voor stap mee in de veranderingen rondom het inzamelen van oud-papier, glas en BEST-tas, te weten:

  • Iedereen met een laagbouwwoning, die dat wil, ontvangt thuis een blauwe container voor het verzamelen van oud papier. De blauwe container wordt eens per 4 weken gratis geleegd door Circulus. Wanneer dat is, staat vanaf 2025 op de Afvalkalender: www.circulus.nl/afvalkalender.
  • Iedereen in een appartementencomplex of hoogbouw en iedereen die geen blauwe mini-container wil kan het oud papier naar de gratis ondergrondse verzamelcontainer brengen. Er komen nog extra ondergrondse verzamelcontainers bij dit jaar. De locaties worden nog bepaald.
  • Iedereen kan glas wegbrengen naar de gratis (ondergrondse) verzamelcontainers. Deze (ondergrondse) verzamelcontainers staan al op veel locaties, bij o.a. supermarkten.
  • De BEST-tas wordt op afspraak opgehaald. Dit is een gratis dienst.

Nieuw wijze van inzamelen heeft veel positieve kanten
De nieuwe wijze van inzamelen gebeurt al op heel veel plekken in Nederland, ook in andere Circulus-gemeenten. En met succes. De nieuwe wijze van inzameling heeft namelijk veel positieve kanten. Er wordt meer papier ingezameld. Doordat het papier droog blijft in de mini-container is het papier ook beter te verwerken voor recycling. Met de huidige inzamelmethode liggen er regelmatig afvalresten en/of glas(scherven) op straat. Het is dus ook schoner en veiliger. Tot slot hoeven de medewerkers van Circulus geen zware papierbundels of kratten met glas te tillen. Arbo-technisch levert het voordelen op.


Vragen?

De veranderingen roepen mogelijk vragen op. Daarom is er vanaf 23 september een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen. Dit nummer staat in de brieven die inwoners van Circulus ontvangen. Op www.circulus.nl/epe is veel informatie en een overzicht met veelgestelde vragen te vinden. Ook kunnen inwoners vragen stellen via Whatsapp op 06105 07 300 en via de Circulus-app. Uiteraard kan ook altijd gebruik worden gemaakt van standaard telefoonnummer van Circulus: 0900 9552.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: