Verslag Sportclub Teuge-Vios Vaassen

door | sep 15, 2024 | Nieuws

Foto en verslag: Mathijs Nicolai

 

Nadat zowel VIOS als Sportclub Teuge zegevierden in hun beide ontmoetingen met Deventer opponenten moest een rechtstreekse confrontatie tussen beide derdeklassers bepalen welke club in de running blijft voor de districtsbeker. In een curieus duel met twee gezichten trok het tiental van VIOS aan het langste eind: 2 – 3.

Na een midweekse zege op buurman KCVO vertrok VIOS met een goed gemoed en zware benen naar sportpark De Dulmer voor de eerste van drie geplande ontmoetingen met Sportclub Teuge. Onder leiding van aanvoerder Maurits Visch trad een flink gewijzigd basiselftal aan tegen de groen-witten van hoofdtrainer Hans uit den Boogaard. De opdracht voor Visch en co was vrij simpel: niet verliezen.

In de openingsfase van het duel toont Teuge zich scherper dan de elf uit Vaassen, alsof niet Teuge, maar Vaassen dit weekend uitloopt voor het jaarlijkse dorpsfeest. Al na drie minuten schudt plaaggeest Bas Hemeltjen zijn directe tegenstander van zich af om vervolgens koeltjes af te rekenen met sluitpost Maikel Gerritsen.

Balverlies, fysieke duels en hotseknotsbegoniavoetbal tekenen vervolgens een eerste helft die door de meegereisde fans uit Vaassen hoofdschuddend gade wordt geslagen. De beide elftallen hebben veel overtredingen nodig om elkaar te bestrijden. De leidsman van dienst moet dan ook flink pennen om de boekhouding op orde te houden. VIOS speelt intussen weinig klaar, al heeft Danny Machielsen op aangeven van Kristaan Bax na 40 minuten de onverdiende gelijkmaker op de schoen.

Op slag van rust werkt de overijverige kapitein Maurits Visch zijn tegenstander op de rand van de 16 naar de grond en incasseert van scheidsrechter Smelt zijn tweede gele kaart van de middag. Op weg naar de kleedkamer krijgt hij nog net mee dat de vrije trap van Teuge, via een speler uit de muur van VIOS, doel treft. Een welhaast niet te overbruggen achterstand is bij rust een feit.

 

Thomas Prins besluit na de rust dapper te wisselen. Verdediger Jesse Perdon wordt in de spits geposteerd en Jasper Verstraten krijgt een rol in het centrum van een 1-3-3-3-formatie. Terwijl VIOS niets en Teuge alles te verliezen heeft draait het spelbeeld. De elf van Teuge zakken in en de tien van VIOS gaan op jacht naar de aansluitingstreffer. Omdat Jaron Dijksterhuis zijn vizier op scherp heeft staan wordt de vrees van Sportclub Teuge al snel bewaarheid: we hebben nog een wedstrijd.

Met de spanning nemen ook de irritaties in het veld en op de beide banken toe en wordt het spel minder vriendelijk. VIOS weet in die verhitte omstandigheden het hoofd nog enigszins koel te houden en kansen bijeen te spelen. Na een grove charge op Jaron Dijksterhuis krijgt Danny Machielsen een kwartier voor tijd een niet te missen kans vanaf 11 meter: 2-2.

Nu VIOS alles en Teuge niets te verliezen heeft brengt hoofdtrainer Prins Jesse Perdon weer op zijn vertrouwde post achterin om de wedstrijd professioneel uit te spelen. Als laatstgenoemde, evenals Kristiaan Bax, de wedstrijd niet definitief in het slot weet te gooien lijkt het in Teuge op een remise af te stevenen. Levi Tuasela, donderdag al de gevierde man bij KCVO, besluit in de slotminuten anders door een lange bal van Jesse Perdon oog-in-oog met doelman Jesper Blumink bekwaam tot doelpunt te promoveren. Met opnieuw een zege sluiten de mannen van VIOS I een perfect verlopen oefencampagne af. Zaterdag aanstaande wacht om 17:00 SV Epe op sportpark De Kouwenaar voor de eerste competitiewedstrijd. Komt dat zien

Met opnieuw een zege sluiten de mannen van VIOS I een perfect verlopen oefencampagne af. Zaterdag aanstaande wacht om 17:00 SV Epe op sportpark De Kouwenaar voor de eerste competitiewedstrijd. Komt dat zien!

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: