Zonnige start zwemseizoen voor zwemmers SG Octopus -ZVV

door | sep 12, 2024 | Nieuws

Foto: eigen foto 

 

Met prachtig weer en een hechte teamgeest begon het nieuwe zwemseizoen voor SG Octopus-ZVV stralend tijdens het internationale Einladungsschwimmen in Gronau-Epe. Voor de 36e keer vond dit toernooi plaats in Gronau-Epe en al jaren wordt er in de Duitse zustergemeente hard gezwommen.

Ook dit jaar streden 39 zwemmers van uiteenlopende leeftijden vanuit de startgemeenschap mee voor de prijzen. Na het opzetten van een comfortabel kampement kon de wedstrijd beginnen. De algemene tent was dit jaar voorzien van nieuwe bekisting en een nieuw keukenblad, met dank aan De Beuk werkbanken uit Vaassen. Al snel had de keukenbrigade zijn draai gevonden en stond de koffie te pruttelen. Dankzij de tafels van Linthorst  kon iedereen gezellig bij elkaar zitten en eten, wat de saamhorigheid alleen maar vergrootte. Mede door extra sponsoring van Korrels Bv en visboer de Graaf was er een leuk aandenken geregeld voor de zwemmers.

Ondertussen hadden de trainers zich aan het bad geïnstalleerd met de stopwatch in de hand, de startlijsten onbeschreven, klaar om 2 dagen lang het beste uit hun zwemmers te halen. De meegekomen ouders moedigden fanatiek aan vanaf de badrand, namen de theedoek ter hand, stonden klaar als tijdwaarnemer of coach, of liepen meer dan genoeg stappen om de juiste zwemmer op tijd bij het zwembad te krijgen.
Wat werd er gestreden! Met 224 starts werden er 116 persoonlijke records gezwommen en vele medailles behaald. Een hele prestatie in een buitenbad van 50m aan het begin van het seizoen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 2e plek in het puntenklassement. Eén van de aanwezige Duitse officials liet weten dat er altijd werd genoten van de Nederlandse aanwezigheid omdat er zo uitbundig werd aangemoedigd. Niet enkel voor de winnaars, maar voor elke zwemmer die het gevecht aanging met zijn concurrenten en zichzelf.

De keukenbrigade had zaterdag heerlijke nasi en bami van Bouwmeester uit Vaassen op het menu. Zondag tijdens lunch werd er een stevige groentesoep geserveerd met een broodje knakworst. Tussendoor was er genoeg lekkers te halen bij de heren in de keuken, de komkommers en snoeptomaatjes vielen erg in de smaak. Zelfs een aantal oud-leden die aanwezig waren met hun huidige vereniging kwamen nog even een vorkje meeprikken.

Zondag eind van de middag na het afbreken van de tenten, het in ontvangst nemen van de laatste medailles keerde iedereen moe en voldaan huiswaarts.Mede door extra sponsoring van Korrels Bv en visboer de Graaf was er een leuk aandenken geregeld voor de zwemmers. De toon is gezet voor komend wedstrijd seizoen!

Lijkt het jou ook leuk om een mee te trainen kijk dan eens op de website van ZV Octopus in Wapenveld of ZVV Vaassen voor trainingstijden en doelgroepen!

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: