Vernieuwd Vaassens Bier und Weinfest met vertrouwde gezichten

door | sep 2, 2024 | Nieuws

Foto: Jan Hagen

Het traditionele Bier und Weinfest van carnavalsvereniging De Rossumdaerpers krijgt een uitbreiding, want mensen kunnen nu twee dagen genieten van activiteiten en vertier. Het feestelijke hoogtepunt is natuurlijk op zaterdag 12 oktober met liefhebbers die aan de lange tafels kunnen genieten van Die Palemiger Spatzen en een gastoptreden van Boer Bennie. Maar deze keer is er ook op vrijdag de elfde al veel te doen in de dan weer tot feesttent omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken. Dan staat niet alleen het Vogelschieten op het programma, maar ook een darttoernooi.

De optredende artiesten op de zaterdag van het Bier und Weinfest zijn vertrouwde gezichten, want na het succes van Die Palemiger Spatzen van vorig jaar, is de band uit Limburg opnieuw gevraagd. De groep, die in de jaren negentig zelfs drie keer doordrong tot de Nederlandse top 40, noemt de show harmonikapower naar het instrument dat bij oktoberfeesten steevast de boventoon voert. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit lange meezing medleys vol covers van de grootste Duitstalige artiesten. Zo mogen de feestvierders zich verheugen op muziek die past bij de lederhosen en dirndls die op 12 oktober weer massaal uit de kast komen.

En ook voor het gastoptreden contracteerde De Rossumdaerpers een goede bekende, want nadat hij twee keer voor een meezingfeest zorgde op de slotavond van carnaval, krijgt Boer Bennie nu eveneens de kans bij het oktoberfeest. De man die zich de King Kong van het platteland noemt, heeft zich met zijn laatste single ‘Rititi’ (waarin de harmonika een rol kreeg) op dit genre gericht, waardoor mensen zich mogen  verheugen op een vertrouwde show, maar toch ook de bekende Duitstalige invloeden.

Maar niemand hoeft tot 12 oktober te wachten om al in de stemming te komen, want het spektakel is uitgebreid. In het verleden was het Vogelschieten vaak op de zaterdagmiddag van de oktoberfeesten, maar dat is nu verplaatst naar de vrijdagavond om aan dit onderdeel van het programma extra aandacht te kunnen geven. Het bood tevens de mogelijkheid om dan tegelijkertijd iets nieuws te doen: een darttoernooi.

Het bekendmaken van het programma levert steevast vervolgvragen op. Daarom meldt De Rossumdaerpers nu al dat de club volgende week naar buiten treedt over de voorverkoop van het Bier und Weinfest en hoe mensen zich kunnen aanmelden voor het darttoernooi. Op zondag 8 september volgt er via de Internetsite en de social mediakanalen uitleg hoe dit in zijn werk gaat.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: