Veel geleerd bij cursus DigiVitaler over patiëntenportaal

door | aug 31, 2024 | Nieuws

Fotobijschrift: De cursisten DigiVitaler en hun trainers in de bibliotheek in Epe

Eigen foto De Bibliotheek Noord-Veluwe

 

Vijf cursisten hebben de cursus DigiVitaler – omgaan met het patiëntenportaal bij de bibliotheek in Epe succesvol afgerond. Ze ontvingen het bijbehorende certificaat uit handen van hun trainers. De cursisten hebben geleerd hoe ze het patiëntenportaal van de huisarts en het ziekenhuis kunnen gebruiken.

 

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseerde deze cursus in Epe. De cursisten zijn heel enthousiast over de cursus en over de begeleiding van trainers Magda en Paula. “Ik durf nu veel meer op de computer”, vertelde een van de deelnemers. Een ander voegde toe “Nu weet ik ook wat de specialist en de dokter over mij schrijven” en “Het hoort er tegenwoordig allemaal bij om dit te kunnen”. Het enthousiasme van de deelnemers spreekt ook uit de opmerking “Ik begrijp mijn vriendin niet die dit soort nieuwe dingen niet wil leren”.

 

De trainers merken echt dat de deelnemers meer durf hebben gekregen. “Ze durven nu zelfstandig in te loggen bij zowel het huisartsenportaal als het ziekenhuisportaal en kunnen zien wat er allemaal in het dossier staat. Kortom, ze hebben veel geleerd, zoals ze zelf ook zeiden. De deelnemers zijn ook heel blij met de tips die we geven om handiger met de computer of telefoon om te gaan. Zoals bijvoorbeeld hoe je kunt switchen tussen inloggen en de koppelcode als je alleen een telefoon hebt.”

 

Bij DigiVitaler leren deelnemers hoe ze zelf hun gezondheidszaken regelen via internet. Ze oefenen hoe ze inloggen en hoe ze hun medische gegevens bekijken in het patiëntenportaal van hun huisarts en van het ziekenhuis. Deelnemers krijgen les in kleine groepjes.

 

Ook zelfredzaam worden? Op het gebied van digitale zorg, DigiD, computergebruik of veilig internet?

De Bibliotheek Noord-Veluwe biedt diverse digitale cursussen aan. De cursussen zijn gratis, je hoeft zelfs geen lid te zijn van de bibliotheek. Wel is het bij sommige cursussen handig om al een beetje ervaring te hebben met een computer, tablet of smartphone. Bekijk het cursusaanbod op www.bibliotheeknoord-veluwe.nl , bij Leren. Of vraag de medewerkers in de bibliotheek om meer informatie. Ze helpen je graag.

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: