Jubileum concert Zang en Vriendschap

door | aug 23, 2024 | Nieuws, Premium

Afgelopen woensdag vierde zangvereniging Zang en Vriendschap hun 100 jarig jubileum met een jubileum concert in Emst mem/t als thema “Wat vliegt de tijd”.

De bezoekers van dit speciale concert konden vanaf 19:30 inchecken bij Emst International Airport. En deze meeste reizigers geen of weinig bagage bij zich hadden kon het vliegtuig klokslag 20:00 vertrekken voor een muzikale reis door de tijd. De kapitein heette iedereen hartelijk welkom op de startbaan. Hij deelde mee aan de passagiers dat de vooruitzichten voor deze vlucht positief waren. Dus het beloofde een rustige vlucht te worden.

Gelijk na het opstijgen werd er begonnen met een medley met bekende oude liedjes. En tijdens deze medley waren er ook steeds een aantal koorleden die hun kleding aanpasten aan het nummer. Daarna greep burgermeester Tom Horn even zijn kans om het concert kort te onderbreken. Hij had een verrassing voor Zang en vriendschap en mocht namens onze koning de vereniging een koninklijke erepenning geven vanwege het 100 jarig jubileum.

Meestal wordt je niet blij als het dak eraf gaat in een vliegtuig. Maar in de tot vliegtuig omgebouwde Emsterfeesttent kon dit zonder problemen. En het dak ging er daarna al gelijk af toen het beste nummer van het afgelopen eurosongfestival werd gezongen door het kinderkoor. De meeste ‘passagiers’ konden dus ook niet stil blijven zitten op hun stoel bij Europapa.

Speciaal voor dit jubileum was Karin Bloemen, in Amerika bekend als Karen Flowers, speciaal naar Emst ingevlogen. In haar mooie jurk zong ze een aantal nummers samen met het Zang en Vriendschap. Ook heeft Karin halverwege de vlucht nog een aantal nummer solo gezongen. Die ze steeds weer met een mooi verhaal of anekdote inleidde. Voor Karin was het helemaal een verkleed partij want ze droeg tijdens de hele vlucht maar liefst 3 verschillende jurken.

Tijdens deze vlucht hebben alle koren van Zang en vriendschap van zich laten horen. En nadat we veilig weer landen in Emst was er nog een kleine afterparty.

Doordat de stewardessen het druk hadden was de loten verkoop er bij ingeschoten. Dus werd na de landing de trekking van de loterij uitgesteld zodat iedereen nog loten kon kopen. De uitslag van deze verloting is (en onder voorbehoud van tikfouten):

Rood 5747602 Rondvlucht 2 personen. Uitgereikt!
Rood 5747869 Ballonvaart
Oranje 832218 Bon Schoonheidssalon
Roze 798400 Cadeaubon Bloemenshop Sonja
Oranje 832300 Gehaakte Granny Square deken naar keuze

En even terug in de geschiedenis van Zang en Vriendschap. Het dameskoor Zang en Vriendschap. Van wie op 10 september 1924 de eerste zangnoten door de lucht van Emst vlogen. In 1929 werd dit koor omgevormd tot het Gemengd Koor Zang en Vriendschap, omdat het koor werd uitgebreid met een aantal heren. In die tijd werden Apeldoorn, Nijmegen en Urk bezocht.

in 1945 werd het kinderkoor opgericht. En zij hebben in februari hun 75 jarig bestaan gevierd. En in 1969 kwam het koor Song en Relation erbij. En omdat in 2007 bleek dat het toch wel een grote stap was van het kinderkoor naar Song en Relation werd in dat jaar het jeugdkoor in Between opgericht. En in 2021 is de vocalgroup Next gestart. Hierdoor bestaat zangvereniging Zang en Vriendschap uit 5 koren. Zodat iedereen hier terecht kan om te zingen.

op 16 november 2024 staat het volgende optreden in de agenda. Dan is er een concert in Dorpshuis de Hezebrink in Emst samen met Prins Bernard.

Tekst : Léon Durville
Foto’s: Léon Durville

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: