4daagse van Nijmegen dag 3

door | jul 18, 2024 | Nieuws, Premium

De vraag lag er al een tijdje. “Als je naar Nijmegen gaat, kan je dan ook een verslag doen?” Maar als je voor het eerst de 4daagse loopt moet je vooral genieten. Dus gaat een van onze medewerkers de komende dagen een verslag

De vraag lag er al een tijdje. “Als je naar Nijmegen gaat, kan je dan ook een verslag doen?” Maar als je voor het eerst de 4daagse loopt moet je vooral genieten. Dus gaat een van onze medewerkers de komende dagen een verslag doen van zijn 3e Nijmeegse 4daagse. En dat zal deels gebeuren met een grote knipoog. Dus neem niet alles serieus. Foto’s komen waarschijnlijk pas later.

Dag 3 – de dag van Groesbeek/groene donderdag
Donderdag was de kleur groen. Ook de Nederlandse landmacht deed vandaag hieraan mee. De militairen liepen met camouflage groen.

En net als de tour de France naderd de 4daagse ook zijn einde. Morgen is de laatste wandeldag en vanwege het verwachte weer, zijn de afstanden aangepast.

En nu we het toch even over de tour hebben. Er zijn meer overeenkomsten. Zo staan er op de straten waar de wandelaars lopen ook allemaal teksten. En vandaag liep de 4daagse ook over de 7 heuvelen. De gemeente Gennip heeft iedere heuvel zijn eigen naam gegeven, waardoor de route over verschillende col’s liep.

Op sommige delen van de route staan ook dranghekken om te voorkomen dat het publiek de weg oploopt.

Toen we terug kwamen in Nijmegen viel het ook op hoeveel kleuren de 4daagse kent. We kwamen al snel in een witte straat terecht. En daar was wit ook echt de hoofdkleur. Witte vlaggen, witte kleding, witte schoenen en witte partytenten.

Het was een groot feest in deze straat en ook de wandelaars liepen niet meer door deze straat maar dansend. Om samen met de bewoners en andere een feestje te vieren. De volgende straat was oranje/groen. Daar stonden veel minder partytenten en was het iets rustiger. De volgende straat was weer helemaal rood versierd en weer feest. En het laatste stukje stonden de toeschouwers luid te klappen en juichen. Het was net alsof we de 4daagse al hadden uitgelopen. Zo’n enthousiaste menigte in de laatste straaten. En vanaf de witte straat waren er ook stukken dat de toeschouwers ook op de weg stonden en er voor de lopers een smalle opening overbleef. Ook weer net een tour finish.

Morgen is er hier een hitte plan in werking, waardoor alle afstanden met 10 Km zijn verkort. En ik heb daar ook begrip voor. Maar wel erg jammer, want nu ga ik een paar mooie dingen missen. Waaronder de doortocht door Linden. Een klein plaatsje, waar de inwoner elk jaar hun dorp met een bepaald thema aankleding. Erg jammer om dat te missen. En ook van het werk wat deze mensen daar aan gehad hebben. Gelukkig komen de 50km lopers dit jaar wel morgen door deze plaats. Maar dat zijn we veel minder in aantal.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: