Foto: Eigen
In het museum is een expositie te zien met als titel ‘In en om de St. Martinusparochie’, met aandacht voor de vele gebouwen rondom de Martinuskerk. Dit keer aandacht voor wasserij van Delden
In 1864 werd er een ijzergieterij gevestigd. Drie jaar later nam Teunis van Lohuizen het bedrijf over onder de firmanaam Van Lohuizen en Co.
In 1871 werden bezittingen van Frederik Carel Theodoor baron d’Isendoorn à Blois geveild, waaronder ook de voormalige kopermolen, waarin de ijzergieterij van Teunis van Lohuizen was ondergebracht. Op deze veiling lukte het Teunis als huurder van de kopermolen niet om eigenaar te worden. Het was Jan Rudolph Kemper die daar echter wel in slaagde.
Een jaar later kreeg Kemper toestemming van Gedeputeerde Staten om met een papiermolen te beginnen. Hij verpachtte daarna de papiermolen aan Marten van Delden. Na het overlijden van Kemper in 1879 begon Marten naast de papierfabricage hier met een wasserij.
Als in 1908 Marten komt te overlijden stopt de papiermakerij en het gebouw werd toegevoegd aan de wasserij. Zoon Evert zet de zaak voort onder de naam E. van Delden Mzn. Bijna dertig jaar later krijgt het bedrijf een nieuwe naam: De Geldersche Stoomwasscherij en Natuurbleekerij E. van Delden Mzn.
Momenteel runt Mark van Delden, de vijfde generatie Van Delden, samen met echtgenote Leontine het bedrijf.
Wilt u een sfeervolle foto maken van uw kind in Ot en Sien kleding zittend in een oude schoolbank? Kom dan naar het museum.
Zaterdag 27 juli is de laatste dag van deze expositie. De volgende expositie gaat over beroepen waarvan objecten uit het eigen magazijn komen. De werkgroep inrichting heeft voor de ontmanteling en de herinrichting enige tijd nodig. Het Museum is hiervoor een week gesloten, de deuren gaan op donderdag 8 augustus weer open.
Het museum  is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.