4daagse van Nijmegen

door | jul 15, 2024 | Nieuws, Premium

De vraag lag er al een tijdje. “Als je naar Nijmegen gaat, kan je dan ook een verslag doen?” Maar als je voor het eerst de 4daagse loopt moet je vooral genieten. Dus gaat een van onze medewerkers de komende dagen een verslag doen van zijn 3e Nijmeegse 4daagse. En dat zal deels gebeuren met een grote knipoog. Dus neem niet alles serieus. Foto’s komen waarschijnlijk pas later.

Als Vaassen Actief vinden we het altijd leuk om soms ook een verslag van een activiteit buiten Vaasen te doen. Van de 4daagse van Nijmegen weten we dat er al vele inwoners uit Emst, Oene en Vaassen de 4daagse hebben gelopen en/of dit jaar weer meelopen. Wandelvereniging WIOS uit Epe melde dat er dit jaar ook 3 inwoners uit Epe meedoen. En we wensen dan iedereen ook veel succes toe.

Dag 0
Afgelopen weekend is de 4daagse al gestart. Zo zijn de vlaggen van alle landen waar de deelnemers vandaan komen in er parade naar de Wedren gebracht. De lucht van Nijmegen met vuurwerk gekleurd. Iets waar ook veel inwoners van Nijmegen altijd naar uitkijken. En even ter indicatie, dat vuurwerk is een klein beetje groter dan het koningsdag vuurwerk in Vaassen.

En waar wij voorheen in Vaassen onze dorpsfeesten hadden. Doen ze dat in Nijmegen 7 dagen achtereen, onder de naam 4daagsefeesten. En die trekken ook weer veel bezoekers uit de weide omgeving.

Maar nu weer even terug naar de 4daagse. Vandaag moeten alle mensen die mee gaan wandelen zich voor 17:00 melden op de Wedren. En dan controleren ze of je wel bent wie je zegt te zijn. En natuurlijk ook of je mee mag lopen. En als alles goed is kunnen de lopers daarna hun wandelkaart voor morgen ophalen. En krijgen alle deelnemers een bandje om. Zodat ze herkenbaar zijn. En ook worden we allemal voorzien van een goodiebag.

En natuurlijk moet deze loper zichzelf vandaag ook nog melden bij zijn overnachtingslocatie. Maar vanmorgen eerst mij huis overgedragen aan een familielid, die nu in Vaassen vakantie aan het vieren is.

Mijn eerste jaar heb ik ervoor gekozen om via Airbnb een studio te huren. Het geeft wat vrijheid. Maar je moet wel elke dag zelf voor het eten en drinken zorgen. En daar zat ik heerlijk op loopafstand van de Wedren en de stad. De deur uit en 100m meter zat al de eerste kroeg. En linksaf liep ik zo langs het keizer Karelplein naar de Wedren.

En wij klagen hier weleens dat er weinig politie is. En die zijn er in Nijmegen volop. Op mijn eerste dag wilde ik wat boodschappen doen. Ik doe de deur achter mij dicht, loop de bocht om. En ik kom gelijk 3 agenten op hun fiets tegen. Een ging gelijk voor mij staan en de 2 andere achter mij. En met hun fietsen vormden ze gelijk een hek, waar ik dus achter stond. “En hoe gaat het met (een of andere onbekende voornaam)?” “Over wie heeft u het? Ik ken niemand met die naam.” “geen grapjes. U ID alstublieft.” natuurlijk netjes mij ID getoond. De beste agent zette zijn leesbril op zijn neus en deed een poging om mijn ID te lezen. Daarna sprak hij mij eindelijk met mijn juiste naam aan en mocht ik mijn weg vervolgen zoals dat dan heet.

Maar vorig jaar en dit jaar weer heb ik er voor gekozen om te overnachten bij een organisatie in Nijmegen. En daar worden wij door Raul, zijn familie en vrienden ons helemaal in de watten gelegd.

’s morgens een ontbijt, lunchpakket mag je zelf samenstellen. En elke avond kunnen we hier genieten van een ontzettend lekker 3 gangen diner. En er lopen hier ook 2 masseurs rond. Dus een massage is ook geen probleem.

Nu dus onderweg naar de Wedren en morgenavond een verslag van dag 1.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: