Afbeelding ZOMERSCHOOL EPE – HEERDE 2024

door | jul 11, 2024 | Evenementen, Nieuws

De gemeentes Epe en Heerde organiseren voor kinderen van 6 tot 12 jaar een Zomerschool. Deze school is bestemd voor kinderen die minder dan 4 jaar in Nederland verblijven, kinderen met een leerachterstand als gevolg van corona en kinderen uit gezinnen met een financiële achterstand. De uitvoering is in handen van Koppel-Swoe, STIP en vele vrijwilligers.

Het belangrijkste doel van de Zomerschool is voorkomen dat kinderen in de loop van de zomervakantie achteruitgaan in taal- en sociaalniveau. Lange zomervakanties vergroten het (taal-)gat tussen kinderen uit Nederlandstalige gezinnen en nieuwkomerskinderen. Deelnemen aan de Zomerschool biedt deze kinderen de kans om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen om op deze wijze sterker te staan bij de start van het nieuwe schooljaar.

De Zomerschool vindt plaats van 22 juli t/m 1 augustus 2024 op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 uur tot 14.30 uur in basisschool De Expeditie, Oude Wisselseweg 35, 8162 HJ Epe. Voor kinderen, die niet in Epe wonen, kan voor vervoer worden gezorgd.

Aanmelden kan tot vrijdag 12 juli 2024 via het formulier op website www.koppelswoe.nl/zomerschool of telefonisch via sociaal werker Karlijn de Wilde, 06 – 38 76 40 33.

Je ontvangt na digitale verzending een bevestiging van je aanmelding op het emailadres dat je opgeeft. Die kan in je spam belanden. Niet ontvangen? Neem dan contact op met Koppel-Swoe via 0578-67 67 67 om te checken of je aanmelding is binnengekomen.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: