Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 theelepels Gedroogde gist
- 1,5 theelepels zout
- 250 gram Tarwe griesmeel
- 250 gram Witte bloem
- 50 ml Olijfolie
- 1 Eierdooier
- 1 dl handwarm water
- 350 ml water
- 1 a 2 eetlepels sesamzaadjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- In 1 dl hand warm water de gist oplossen.
- Griesmeel, bloem en zout mengen in een grote kom.
- Kuiltje maken in het meel en de olijfolie, gist en de 350 ml water er door roeren.
- Kneed daarna het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een soepele bal. Deze op een lauwwarme plaats afgedekt 1 tot 1.5 uur laten rijzen.
- Druk het deeg in en laat het 10 minuten weer rusten.
- Maak 2 porties van het deeg en rol elk deel uit tot een doorsnee van ongeveer 18 cm bij een dikte van 2,5 cm.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Broden op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen en afgedekt weer 30-45 minuten laten rijzen.
- Eierdooier los kloppen met 2 eetlepels water en de broden hiermee bestrijken. Prik met een satéprikker diverse gaatjes in het brood. Strooi de sesamzaadjes over het broden.
- Afbakken in de oven in ongeveer 30 minuten. (Brood moet hol klinken) Af laten koelen op een rooster.
Deel dit Recept