Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 eetlepels suiker
- 7 plakjes Bladerdeeg
- 4 kleine Appels (ca. 150 gram per stuk)
- 1 citroen
- 50 gram Banketbakkersmarsepein
- 1 eetlepel Rum
- Een beetje bloem
- 1 ei
- Poedersuiker
- evt. Mint voor decoratie
- 500 ml water
- Bakpapier
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (Hete lucht oven op 175 graden)
- Pers de citroen uit. Was en schil de appels. Verwijder het klokhuis.
- Breng 500 ml water met 2 eetlepels suiker en het citroensap aan de kook. Stoof de appels ca. 5 minuten met het deksel op de pan. Laat ze uitlekken en iets afkoelen.
- Rasp de marsepein grof. Besprenkel de marsepein met wat rum, kneed hem en vul er de appels mee.
- Leg het bladerdeeg op elkaar en rol het uit op een bloem bestrooid oppervlakte. Maak van het deeg vierkantjes van 20 x 20 cm en leg ze op wat bloem.
- Splits het ei. Bestrijk de deegranden met eiwit.
- Leg de appels op de deegvierkantjes en omwikkel ze met het bladerdeeg. Druk het bladerdeeg goed aan.
- Leg de appelbollen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Kluts het eigeel en bestrijk de appelbollen met het eigeel.
- Bak ze ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
- Bestrooi ze met poedersuiker en garneer ze e.v. met mint. Serveer met b.v een vanillesaus.
Deel dit Recept