Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 Bloemkool heel en zonder stronk
- 500 gram Rundergehakt
- 100 gram Kwark
- 200 gram ontbijtspek
- 15 gram Verse Peterselie fijngesneden
- 2 Rode puntpaprika's
- 1 grote Ui
- 2 Eieren
- 1 eetlepel Mosterd
- 1 zakje Stroganoff kruidenmix (Verstegen)
- snuf zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de ui, paprika en peterselie fijn.
- Doe het gehakt, ui, paprika, peterselie, kwark, eieren, mosterd, zout en stroganoff kruiden in een grote kom en kneed het goed door elkaar.
- Je kunt in plaats van stroganoff kruiden natuurlijk ook je eigen favoriete kruiden aan het gehakt toevoegen.
- Maak de bloemkool schoon en laat de bloemkool als één geheel en niet in kleine roosjes.
- Zet in de stronk met een mes een kruis zodat deze met het koken ook al een beetje gaat garen.
- Zet een pan water met een snuf zout op en kook de bloemkool 10 minuten.
- Haal met een schuimspaan voorzichtig de bloemkool uit het water of giet deze af en laat hem goed uitlekken.
- Leg de bloemkool in een ovenschotel.
- Bekleed de gehele bloemkool met het gehaktmengsel.
- Bekleed daarna de gehaktlaag met reepjes spek. Doe eerst twee randen rondom aan de onderkant en maak daarna dakpansgewijs de bovenkant dicht totdat je geen gehakt meer ziet.
- Zet de schotel 60 minuten midden in de voorverwarmde oven. Wanneer de bloemkool met gehakt en spek gaar is haal je hem uit de oven en leg je hem voorzichtig d.m.v. bijvoorbeeld een schuimspaan op een bord om te serveren.
- Snij met een scherp mes voorzichtig puntjes van de bloemkool. Je kunt deze natuurlijk zo eten maar ook erg lekker met bijvoorbeeld romige aardappelpuree of gebakken aardappeltjes erbij
Deel dit Recept