Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet in blokjes
- 400 gram Rijst
- 2 bosjes Lente-uitjes in stukjes van 1 cm
- 2 dl Kipfond
- 4 eetlepels Ketjap manis
- 4 eetlepels Sesamoilie
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- 2 eetlepels Maizena
- 3 stuks Bananen in plakjes
- 500 gram sperzieboontjes of Peultjes naar behoefte
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak van de fond, de ketjap, en maizena een sausje.
- Kook de rijst.
- Bak de kip in de sesamolie gaar en haal uit de pan
- Roerbak in het overgebleven vet de sesamzaadjes goudbruin.
- Voeg lente-ui toe en daarna ook de plakjes banaan.
- Voeg de saus toe en breng aan de kook. Naar smaak peper en zout toevoegen.
- Kip aan de saus toevoegen en nog even mee verwarmen.
- Lekker met gekookte rijst, sperzieboontjes en of peultjes
Deel dit Recept