Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 gram Penne
- 4 stuks Verse worst
- 1 a 2 Uien geraspt of in blender
- 4 a 5 Tomaten geraspt of in blender
- 2 tenen Knoflook fijn gesneden
- Olijfolie
- 1 zakje Geraspte Kaas
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Rasp de tomaten met een keukenrasp in een kom of doe de tomaten in een blender en vermaal ze tot sausdikte.
- Rasp de ui(en) ook boven de kom bij de tomaten of doe de uien bij de tomaten in de blender en ook de uien moeten vloeibaar zijn.
- Ontvel de verse worst en snijd deze in kleine stukjes.
- Doe in een hapjespan een scheutje olijfolie en braadt daarin de stukjes worst zo veel mogelijk los en bruin. Bak de fijn gesneden knoflook even mee.
- Giet vervolgens de tomaten/ui saus bij het vlees en dit op een zacht vuur laten pruttelen. Wel af en toe roeren tot het meeste vocht verdampt is.
- Kook ondertussen in royaal water de penne beetgaar. Giet dit af en laat even uitlekken.
- Voeg als het meeste vocht is verdampt bij het vlees de penne toe en roer alles goed door elkaar. Laat nog 2 minuutjes op het lage vuur staan met af en toe te roeren.
- Heerlijk met geraspte kaas en een groene salade met blauwe druif, walnoot en Roquefort met cesar-dressing.
Deel dit Recept